Dicht bij het strand

strandDe vakantiehuizen van Aldubo en ’t Mienthuis liggen aan de Rozendijk, dicht bij uitkijktoren de Fonteinsnol en het strand. Het Noordzeestrand (‘Westerslag’, Paal 15) ligt op slechts 2 kilometer afstand. Het Westerslag is zeer kindvriendelijk vanwege het langzaam aflopende strand in zee, en langs de weg of via prachtige fiets- en wandelpaden door het bos en de duinen goed bereikbaar.

Ook de andere stranden zijn niet ver gelegen, en bieden veel mogelijkheden om gezellig wat te drinken, bijvoorbeeld bij Paal 9 of Paal 12 , of actief bezig te zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld catamaranzeilen, vliegeren, kite- en windsurfen.

Startpunt voor fietsen en wandelen

fietsenDe Rozendijk is gelegen aan de rand van Nationaal Park Duinen van Texel, het ideale startpunt voor een wandeltocht of fietsroute in de omgeving. Voor vogelliefhebbers is Texel een walhalla met een rijke verscheidenheid aan vogelsoorten.

Vanaf de Rozendijk kunt u met de fiets een route volgen over één van de fraaie fietspaden. Wist u dat Texel meer dan 135 km fietspad heeft? De wandelaar is hier ook op de juiste plaats. Vanuit uw bungalow kunt u verschillende uitgezette wandelroutes lopen. Door het aangrenzende bosgebied is het slechts een kleine wandeling naar het strand. > Wandel- en fietsroutes.

Golf op Texel

vuurtoren-met-greenOp Texel ligt één van de mooiste 18-holes golfbanen van Nederland, ‘De Texelse’, met duinen, waterpartijen en grote greens.  Sinds kort is de golfbaan uitgebreid. De nieuwe holes hebben veel reliëf, wat spelen afwisselend en uitdagend maakt. Bij het afslagpunt van hole 14, is het weidse uitzicht over de Texelse duinen spectaculair, door de hoogte van 6 meter. De nieuwe holes zijn gelegen tussen de bestaande baan en het Nationaal Park Duinen van Texel. De zeldzame velduil en de beschermde noordse woelmuis leven in dit gebied. Zowel voor de beginnende als de gevorderde golfers zijn er veel mogelijkheden.

Genieten van cultuur en lekker eten

bij jefDe vakantiehuizen van Aldubo en ’t Mienthuis liggen slechts 3 kilometer van het karakteristieke dorpje Den Hoorn, een artistiek dorp met theater ‘Klif 12’, kunstgaleries en enkele fijne restaurants. ‘Bij Jef’, Texels enige zaak met Michelinster,  is daar een voorbeeld van. De vakantiehuisjes liggen slechts 6 kilometer van de bruisende badplaats en uitgaanscentrum De Koog, en slechts 4 kilometer van het grootste dorp Den Burg. U vindt hier verschillende activiteiten en restaurants voor jong en oud. Bekijk hier de Texelagenda